Nieuws

Opnieuw topduel voor Makkelie: Nations League-kraker in Nederlandse handen

Opnieuw topduel voor Makkelie: Nations League-kraker in Nederlandse handen

23-09-2022 12:24

Danny Makkelie heeft opnieuw een topaffiche toebedeeld gekregen van de UEFA. Dat meldt de Europese voetbalbond via de officiële kanalen. De Nederlandse arbiter krijgt de leiding over de kraker tussen Engeland en Duitsland.

Op Wembley geeft Makkelie om 20.45 het eerste fluitsignaal. In hetzelfde iconische stadion had de scheidsrechter een jaar geleden nog de leiding over de halve finale op het EK tussen Engeland en Denemarken. De UEFA is gecharmeerd van Makkelie: afgelopen week zwaaide hij de scepter over Bayern München - FC Barcelona. Door de assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries wordt Makkelie bijgestaan. Als vierde official fungeert Sander van der Eijk.

Alleen bij een klein wonder kan Engeland zich nog plaatsen voor de Final Four van de Nations League. The Three Lions bungelen troosteloos onderaan in groep C met twee punten uit vier duels. Italië (vijf punten), Duitsland (zes punten) en de verrassende koploper Hongarije (zeven punten) deden het allen beter na vier wedstrijden spelen.

Vrijdagavond staat er een andere kraker op het programma in poule C: Italië ontvangt in eigen huis Engeland, terwijl Hongarije afreist naar Duitsland. Beide duels beginnen om 20.45 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!