Nieuws

Gakpo: 'Ik denk ook wel dat dit een positie is waar ik uit de voeten moet kunnen'

Gakpo: 'Ik denk ook wel dat dit een positie is waar ik uit de voeten moet kunnen'

23-09-2022 10:26

Cody Gakpo kijkt met een goed gevoel terug op zijn optreden tegen Polen. De aanvaller van PSV mocht donderdagavond zijn kunsten vertonen als nummer 'tien', een positie die relatief nieuw is voor de Eindhovenaar.

"Bij PSV speel ik daar eigenlijk nooit. Dus het is altijd wel even aanpassen", zei Gakpo na afloop van het duel met Polen (0-2 winst) in gesprek met De Telegraaf. "Maar het is fijn om, in dit geval met Memphis en Steven, te rouleren en te roteren. En bovendien hebben we in dit systeem geen linksbuiten, de positie waar ik normaal gesproken speel. Dus dan kom je toch ergens anders uit."

"Ik denk ook wel dat dit een positie is waar ik uit de voeten moet kunnen", vervolgt de trefzekere PSV'er. "Het is aan mijn nu om te laten zien. Als ik meer minuten kan maken op deze positie, denk ik wel dat ik er aan gewend raak. Dan weet ik nog beter de ruimtes te vinden."

Memphis Depay moest in de tweede helft noodgedwongen het veld verlaten wegens hamstringklachten. "Ongelukkig dat het gebeurt. Dan moeten we gaan kijken waar de trainer nu voor kiest. Ik denk dat ik vanavond (donderdagavond, red.) bij momenten goede dingen heb gedaan, maar er is ook nog steeds ruimte voor verbetering."