Nieuws

Slot negeert klassieke top drie: 'Dan heb je het dit seizoen over een top vijf'

Slot negeert klassieke top drie: 'Dan heb je het dit seizoen over een top vijf'

20-09-2022 07:50

Arne Slot wil niets horen over de klassieke top drie en stelt dat er dit seizoen vijf ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Het verschil tussen het linker- en het rechterrijtje zijn volgens de oefenmeester gegroeid en daarom zal het seizoen worden beslist door de uitslagen van de topwedstrijden.

De eerste Super Sunday was de afgelopen zondag een feit. PSV en AZ stapten als grote winnaars uit de bus. Volgens Slot zullen de topwedstrijden veel bepalender zijn dan in het verleden. "Topwedstrijden gaan beslissend worden dit seizoen", wordt Slot op het persmoment geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Inherent aan topduels is dat ze worden beslist door kleine momenten."

Slot gaat er ook vanuit dat AZ en FC Twente het de top drie erg lastig kunnen maken. De twee ploegen zagen eigenlijk geen enkele speler vertrekken en boeken goede resultaten in de Eredivisie. "Dan moet je dus eigenlijk over een top vijf praten", stelt Slot. De nummers één tot en met vier ontlopen elkaar weinig in de Eredivisie. Na zeven speelrondes staat PSV bovenaan met achttien punten en staat Feyenoord vierde met zestien punten.