Nieuws

Fortuna Sittard haalt Turks international Özyakup terug naar de Eredivisie

Fortuna Sittard haalt Turks international Özyakup terug naar de Eredivisie

01-09-2022 17:44

Oguzhan Özyakup heeft een tweejarig contract getekend bij Fortuna Sittard. De middenvelder was na zijn vertrek bij Besiktas transfervrij en heeft zin in zijn tweede Eredivisie-avontuur.

Özyakup belandde via de jeugdopleiding van AZ bij Arsenal en trok al vrij snel naar zijn vaderland Turkije. De Turks international stond tien jaar onder contract bij Besiktas en werd twee seizoenen geleden verhuurd aan Feyenoord. "Na bijna tien seizoenen in Turkije te hebben gespeeld, was het mijn wens om terug te keren in Nederland", reageert Özyakup op de clubsite. "Die kans krijg ik nu bij Fortuna. Nu is het aan mij om alles te geven voor deze club en er samen met mijn ploeggenoten een mooie seizoen van te maken."

Technisch manager Sjoerd Ars is erg verheugd met de komst van de ervaren middenvelder. "We waren nog op zoek naar een creatieve middenvelder en Oguzhan heeft bewezen over die kwaliteiten te beschikken. Daarnaast voegt hij een bak ervaring toe met zijn komst. Het aantrekken van Oguzhan maakt onze selectie compleet."