Breaking news

Update: 'Gakpo wil toch in Eindhoven blijven, Premier League-club bood 45 miljoen'

Update: 'Gakpo wil toch in Eindhoven blijven, Premier League-club bood 45 miljoen'

01-09-2022 09:27 Laatste update: 09:28

PSV wil Cody Gakpo verkopen, meldt het Eindhovens Dagblad. Naar verluidt hebben de Eindhovenaren transferinkomsten nodig, waardoor de club heeft besloten om het prijskaartje voor de Oranje-international te laten zakken.

De raad van commissarissen en de directie hebben besloten dat PSV nog één speler moet verkopen om de financiële situatie voor dit seizoen en komend seizoen compleet veilig te stellen, schrijft het ED. De Eindhovenaren hebben besloten dat Gakpo, die nog een contract tot medio 2026 heeft in het Philips Stadion, voor deze miljoenen moet gaan zorgen. PSV hoopte aanvankelijk minimaal vijftig miljoen euro te ontvangen voor het voormalig jeugdexponent, maar de vraagprijs is vanwege de urgentie inmiddels gezakt naar veertig miljoen euro.

Southampton en Leeds United zijn nog altijd in de race voor de Oranje-international. Naar verluidt zijn de Premier League-clubs bereid om zo'n 35 miljoen euro te betalen. Na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Volendam (7-1) verscheen Gakpo voor de camera van ESPN. "Er is heel veel gebeurd in deze transferwindow. Het is misschien niet ideaal voor mij en de club. Maar hopelijk komen we er goed uit. Er zijn een aantal dingen die nu spelen", zei hij.

Ibrahim Sangaré blijft definitief in Eindhoven. PSV heeft besloten dat het de middenvelder hoe dan ook in Nederland wil houden. De Ivoriaanse controleur stond in de belangstelling van Chelsea, maar de eredivisionist had al vrij snel de keuze gemaakt dat Sangaré niet mag vertrekken naar de Premier League.

Update 08.30: Het Eindhovens Dagblad meldt dat Cody Gakpo vanmorgen met acht man een vlucht naar Leeds United zou pakken, maar hij zat niet in het vliegtuig. Naar verluidt heeft de PSV'er de knoop doorgehakt; hij wil in Eindhoven blijven.

Update 09.26: Volgens Voetbal International wilde Leeds United Gakpo dermate graag hebben dat het woensdagavond 45 miljoen euro bood op de PSV'er. De 'Eintovenaar' blijft ondanks het aanbod toch in Eindhoven, het complete plaatje zou niet hebben geklopt.