Transfernieuws

'Barça zoekt naar oplossing De Jong-vraagstuk en kijkt hoopvol naar Ten Hag'

'Barça zoekt naar oplossing De Jong-vraagstuk en kijkt hoopvol naar Ten Hag'

22-08-2022 15:41 Laatste update: 15:42

FC Barcelona heeft nog tien dagen de tijd een oplossing te vinden voor het vraagstuk omtrent Frenkie de Jong. De Catalaanse club zit nog altijd vast aan het torenhoge salaris dat de Nederlander de komende jaren zal ontvangen bij Barcelona en wil de middenvelder het liefst kwijtraken aan Manchester United

Dat melden Spaanse media als Diario SPORTDe Telegraaf berichtte eerder dat United de strijd om De Jong, ondanks het binnenhalen van Casemiro, nog niet heeft opgegeven. Het Spaanse medium haakt hier op in en stelt dat Barcelona hoopt dat The Red Devils nog een poging doen om de Nederlander naar Old Trafford te halen. 

Barça verkocht al vier keer dit seizoen een deel van de televisierechten om enkele grote aankopen te financieren. Onder meer Robert Lewandowski en Jules Koundé werden Blaugrana, maar laatstgenoemde wacht nog altijd op zijn inschrijving vanwege de financiële crisis bij de club. De Jong houdt zijn voet stijf en wil Barcelona aan het contract houden. De Nederlander wil niet vertrekken én niet inleveren op zijn salaris, waardoor de Catalaanse club zich genoodzaakt voelt de speler te laten vertrekken. 

Chelsea zat ook lange tijd op het vinkentouw voor de middenvelder, maar inmiddels hebben The Blues zich teruggetrokken. Barça zou met een vertrek van De Jong een broodnodig gat in het salarishuis zien ontstaan en zou dan ook de middelen hebben om de laatste grote aankopen op de transfermarkt te bewerkstelligen.