Rangers gooit voorsprong weg in generale voor PSV-duel en pakt twee keer rood

20-08-2022 15:24 Laatste update: 15:33

Rangers FC heeft zaterdagmiddag duur puntenverlies geleden op bezoek bij Hibernians FC. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst verloor de zelfbeheersing en pakte twee ontzettend domme rode kaarten bij een voorsprong. Uiteindelijk kwam de thuisploeg in de blessuretijd langszij, waardoor de Gers een slechte generale beleven vlak voor het duel met PSV.

Rangers was de bovenliggende partij in de eerste helft en kwamen vlak voor rust verdiend op voorsprong door uitblinker James Tavernier. In de tweede helft kwam Hibernians echter op gelijke hoogte door Martin Boyle. Tom Lawrence zorgde na een klein uur spelen weer voor de voorsprong voor de ploeg van Van Bronckhorst.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Rangers, tot een half uur voor tijd. John Lundstram trok zonder goede reden aan de noodrem en haalde een speler hard van achteren neer. De middenvelder mocht met direct rood vertrekken en Rangers moest verder met tien man. Tot overmaat van ramp moest de ploeg tien minuten later met nóg een man minder de voorsprong verdedigen: Alfredo Moreles deelde een armstoot uit en mocht ook vroegtijdig de douches opzoeken.

Rangers verdedigde met man en macht om met drie punten van het veld te stappen, maar de ploeg bezwijkte in de blessuretijd. Josh Campbell tekende met een heerlijke knal voor de 2-2, waardoor de ploeg van Van Bronckhorst niet met een goed gevoel naar Eindhoven zal afreizen. PSV ontvangt de Schotse topploeg woensdag om 21.00 uur om te bepalen wie een felbegeerd Champions League-ticket krijgt.