Nieuws

Geelen positief gestemd over financiële toekomst Ajax: 'We zullen serieus groeien'

Geelen positief gestemd over financiële toekomst Ajax: 'We zullen serieus groeien'

19-08-2022 13:52

Commercieel directeur Menno Geelen benadrukt in de Pak Schaal podcast van VI dat de coronacrisis zijn sporen heeft nagelaten op de financiële boekhouding van Ajax. Ondanks dat de Amsterdammers flinke tikken te verduren hebben gehad, ziet hij de toekomst rooskleurig in.

Het belangrijkste om financieel gezond te blijven in de coronacrisis was het behouden van alle sponsoren. "In de coronatijd is dat juist heel goed gegaan en ook in de vervelende periode na het vertrek van Marc (Overmars, red.) waarin we onder druk stonden.” De directeur gaf nog een opsteker aan voor de financiële boekhouding. "Er is geen enkele sponsor weggegaan en er zijn nieuwe sponsoren bijgekomen."

Ondanks het positieve verhaal heeft de crisis veel geld gekost voor de Amsterdammers. "Wat wel heel veel geld heeft gekost zijn de lege stadions. We hebben - en ik vind nog steeds terecht - een hele goede compensatieregeling aangeboden (aan de supporters, red.), maar dat heeft wel heel veel miljoenen gekost." Geelen sluit af met een positieve boodschap. "Als we dit seizoen gewoon vol kunnen draaien, zullen we echt serieus groeien."