Nieuws

Ramzi heeft akkoord met PSV: 'De bal ligt bij de Marokkaanse bond'

Ramzi heeft akkoord met PSV: 'De bal ligt bij de Marokkaanse bond'

16-08-2022 07:19

Adil Ramzi hoopt dat de Marokkaanse bond akkoord gaat met een dubbele rol voor hem. De trainer van Jong PSV heeft groen licht van de Eindhovenaren gekregen om bij De Leeuwen van de Atlas aan de slag te gaan als assistent-bondscoach.

Na het met 1-0 gewonnen duel tegen FC Dordrecht stond de coach voor de camera's. "De Marokkaanse bond wil mij per direct aanstellen als eerste assistent", steekt Ramzi van wal bij ESPN. "Dat is een ongelooflijke eer, maar ik zit nu acht jaar bij PSV. Ik ben hier opgeleid, dit is ook mijn thuis. We zijn in gesprek gegaan en het is denkbaar dat ik het ga combineren. De bal ligt bij de bond. Ik hoop dat ik het WK mag meemaken."

Met zijn werkgever PSV ging Ramzi in gesprek om een eventuele dubbele functie te bespreken. Naast zijn werkzaamheden bij de Brabanders is de oud-voetballer over twee periodes verspreid in totaal negentien dagen afwezig. "We hebben het uitgezocht en in die twee momenten mis ik maar één wedstrijd. Dat moet geen probleem zijn en daarvoor ben ik de club dankbaar. Als de bond het accepteert, hebben we een deal."

Vahid Halilhodzic werd onlangs ontslagen, onder meer door een gebrouilleerde relatie met Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. Eerstgenoemde is door het conflict al ruim een jaar afwezig bij het Marokkaanse elftal. "Ik kan een grote rol spelen, naast mijn taak als trainer", denkt Ramzi. "Hakim is een fantastische speler en een fantastisch mens. Ik zie daar geen probleem in. Hij is nu door omstandigheden bijna een jaar afwezig bij de ploeg. Als het allemaal rondkomt, willen we samen aan een nieuw hoofdstuk beginnen. Ik heb zijn nummer, ja. Als het officieel is, nemen we contact met hem op. Mijn focus ligt nu bij PSV."

Ramzi moet de rechterhand worden van Walid Regragui, de beoogde bondscoach.