Nieuws

Van Nistelrooij is duidelijk: 'We kunnen het later wel een keer gezellig hebben'

Van Nistelrooij is duidelijk: 'We kunnen het later wel een keer gezellig hebben'

15-08-2022 20:56

Dinsdagavond staat er voor PSV één van de belangrijkste duels van het seizoen voor de deur. De Eindhovenaren gaan op bezoek bij het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst. Trainer Ruud van Nistelrooij verwacht ‘hoog tempo’ en ‘veel fysieke kracht’ te treffen.

Na het succes tegen AS Monaco moet PSV met Rangers de laatste horde nemen. De Eindhovenaren spelen eerst uit op Ibrox, de befaamde thuisbasis van de Schotten. "Je hebt hier een typische Britse atmosfeer”, zei ervaringsdeskundige Van Nistelrooij op de persconferentie van maandagavond. "Hun publiek is geweldig en kan het team echt helpen.”

De voormalig topspits heeft wel een idee wat zijn team op voetballend vlak te wachten staat. “Rangers speelt altijd in een hoog tempo, met veel fysieke kracht, maar ze spelen ook goed voetbal", aldus Van Nistelrooij, die de prestaties van de Schotten van vorig seizoen nog op het netvlies heeft. "Ze hebben vorig seizoen de finale van de Europa League gehaald, die ze pas na strafschoppen verloren. De selectie is vrijwel intact gebleven.”

Van Nistelrooij treft met Van Bronckhorst een Nederlandse trainer bij de tegenpartij. “Giovanni van Bronckhorst doet als trainer geweldig werk", stak de oefenmeester zijn loftrompet over zijn ‘vriend’, waar morgen even niets zichtbaar van is. "We willen allebei maar één ding en dat is winnen. Morgen verdedigen we ieder ons clublogo, want voor Rangers is de Champions League halen net zo belangrijk als voor ons. We kunnen het later wel weer een keer gezellig hebben."

Het duel begint om 21.00 Nederlandse tijd.