Nieuws

Gimenez hartelijk ontvangen bij debuut in De Kuip: 'Dat maakte indruk op me'

Gimenez hartelijk ontvangen bij debuut in De Kuip: 'Dat maakte indruk op me'

14 augustus - 11:44
0

Feyenoord speelde doelpuntloos gelijk tegen sc Heerenveen, maar voor Santiago Gimenez was het een mooie dag. De Mexicaanse spits maakte zijn debuut voor de Rotterdammers en voelt nu al de steun van de fans.

Dat laat Gimenez blijken voor de camera bij de Mexicaanse tak van ESPN. "Het was erg mooi voor mij, heel speciaal. Ik ben geweldig ontvangen. Niet alleen ik, maar het hele team. Het maakte indruk op me. Het fanatisme van de fans motiveert ons om het maximale te geven." Het Legioen zorgde met Mexicaanse vlaggen en sombrero’s voor extra steun. "Het verraste mij en maakte me erg trots."

Gimenez mocht twaalf minuten voor tijd zijn opwachting maken bij Feyenoord. De Mexicaan verving Danilo. "Ik denk ik goed inviel. We kregen veel kansen. Alleen was de tegenstander sterk en verdedigden zij goed. Het was duidelijk moeilijk voor mij met veel tegenstanders om mij heen. We bleven het proberen en dat is het belangrijkst. Het is duidelijk dat er nog veel werk te verzetten is, omdat we thuis geen punten mogen verspelen. Maar we zullen elke dag verbeteren en proberen om niet weer punten te verspelen in eigen huis."

De Mexicaanse Feyenoord-aanwinst zit in ieder geval lekker in zijn vel. "Ik voel me fysiek goed, ik was natuurlijk al begonnen aan het seizoen in de Mexicaanse competitie. Het is waar dat het reizen energie kost, maar ik voel me fysiek redelijk goed. Ik dank God dat hij mij deze kans heeft gegeven en ik ga hard werken om beter te worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie