Nieuws

'Targetman' van Excelsior weet waar zijn kracht ligt: 'Ik heb een berenlichaam'

'Targetman' van Excelsior weet waar zijn kracht ligt: 'Ik heb een berenlichaam'

13-08-2022 09:25

Excelsior-spits Reda Kharchouch was vrijdagavond de grote man tegen Vitesse (3-1 overwinning). De aanvaller nam twee doelpunten voor zijn rekening, in minuut 14 en 20 van de wedstrijd: een heerlijk scenario voor een spits. Zijn ‘berenlichaam’ kwam daar goed bij van pas.

Bij Excelsior werkt Kharchouch met trainer Marinus Dijkhuizen. Buiten dat de twee bij de Rotterdammers werken, hebben ze nog iets gemeen: het spitsengevoel zit ze in het bloed. “Hij (Dijkhuizen red.) is natuurlijk een spits geweest en vind het leuk om met spitsen aan het werk te gaan”, zei het goudhaantje voor de camera’s van ESPN.

“Ik koos er eerlijk gezegd ook voor om met een trainer die spits is geweest te gaan werken”, openbaart Kharchouch, die veel gelijkenissen ziet met de oefenmeester. “Hij was ook groot en sterk, een target, zo noemt hij mij ook. De goals komen dan vanzelf.”

Bij Excelsior krijgt de spits aanvoer van snelle beweeglijke jongens als Marouan Azarkan en Couhaib Driouech. “Door hun (Azarkan en Driouch red.) komt er ruimte voor mij, zo kom ik in mijn kracht als hij hem diep geeft. Ik ben niet de snelste, maar ik heb wel een berenlichaam dat ik goed kan gebruiken”, lacht Kharchouch.

Excelsior mag even genieten van de koppositie in de Eredivisie, maar treft volgende week een tegenstander van een ander kaliber. PSV komt dan op bezoek in het Van Donge & De Roo Stadion. “We zijn gretig, je weet maar nooit wat haalbaar is”, besluit hij met een glimlach.