Transfernieuws

'Elf jaar na vertrek lonkt terugkeer voor voormalig FC Barcelona-rechtsback'

'Elf jaar na vertrek lonkt terugkeer voor voormalig FC Barcelona-rechtsback'

12-08-2022 11:47 Laatste update: 12:20

Na het mislopen van César Azpilicueta - hij verlengde zijn contract bij Chelsea - heeft FC Barcelona de aandacht verlegd naar Héctor Bellerin. De rechtsback onderhandelt met Arsenal over contractbeëindiging, meldt Mundo Deportivo.

In 2011 verliet Bellerin op zestienjarige leeftijd de jeugdopleiding nog om te gaan spelen voor Arsenal. Aanvankelijk was de Spaans international onbetwist basisspeler in het Emirates Stadium, maar naarmate de jaren vorderden werd zijn rol beperkter. Het afgelopen seizoen kwam de rechtervleugelverdediger uit voor Real Betis Sevilla. De Andalusiërs willen hem eveneens graag inlijven.

Er is echter één probleem: ook Betis kampt met financiële problemen en daardoor is het niet zeker of de Andalusiërs hem kunnen inschrijven. Een eventuele transfer naar Barcelona hangt samen met de ontwikkelingen op transfergebied. 'Barcelona is afhankelijk van Frenkie de Jong, maar de Nederlander beweegt voorlopig nog niet', schrijft de Spaanse krant. Naar verluidt kan De Jong overstappen naar Chelsea, maar wil hij het liefst in Barcelona blijven.