Nieuws

Monaco-trainer Clement lovend over PSV: 'Geweldig collectief met ervaren spelers'

Monaco-trainer Clement lovend over PSV: 'Geweldig collectief met ervaren spelers'

01-08-2022 16:14 Laatste update: 16:34

Philippe Clement is erg onder de indruk van de prestatie van PSV in het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal. De oefenmeester van AS Monaco spreekt van een 'geweldig collectief' en looft trainer Ruud van Nistelrooy.

PSV legde zaterdagavond beslag op de Johan Cruijff Schaal door met 3-5 van Ajax te winnen. "Om op het veld van Ajax vijf doelpunten te maken, wat een prestatie…", zegt Clement op de persconferentie in aanloop naar het duel met PSV in de derde voorronde van de Champions League. "De spelers van PSV hebben de kwaliteiten getoond die we van ze kennen: een geweldige aanvallende kracht en een geweldig collectief met ervaren spelers. Maar we zijn vastbesloten om zo'n team te verslaan."

De Belgische coach van Monaco is ook lovend over collega Van Nistelrooij. "Ik ken hem niet persoonlijk, maar ik weet wat voor een geweldige voetballer hij was. Hij was een aanvaller, die nu zijn eerste maanden als hoofdcoach doormaakt. Zijn team heeft een duidelijke structuur, hij valt aan om wedstrijden te winnen. Zijn sterkste punt is de omschakeling en het spel via de grond", stelt Clement.

PSV speelt dinsdag in de derde voorronde van de Champions League in en tegen Monaco. De aftrap van het duel is om 20.00 uur.