Reserves Ajax weten na PSV-nederlaag ook niet te winnen van Almere City

31-07-2022 15:50 Laatste update: 15:52

Ajax heeft in een regenachtig Flevoland niet weten te winnen van Almere City: 1-1. Daags na de fikse nederlaag in eigen huis tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal kreeg de ploeg van trainer Alfred Schreuder de volgende domper te verwerken.

Een mix van jeugdig talent aangevuld met gevestigde spelers van Ajax 1 stuurde Schreuder het veld in tegen de Keuken Kampioen Divisie-club. Onder meer Remko Pasveer, Sean Klaiber, Perr Schuurs en de zaterdag met rood van het veld gestuurde Calvin Bassey begonnen vanaf de eerste minuut. Daarnaast stonden ook Naci Ünüvar, Brian Brobbey en aanwinst Francisco Conceição aan de aftrap.

In een slaapverwerkende eerste helft was het lang wachten op de eerste mogelijkheden. Bassey maakte een slippertje en speelde te kort terug op Pasveer. De doelman kwam op tijd uit zijn doel en wist met een ultieme krachtinspanning Almere City van 1-0 af te houden. Na een matige uittrap van keeper Nordin Bakker belandde de bal even later via een carambole voor de voeten van Brobbey. De aanvaller twijfelde geen moment en schoof de bal in de verre hoek.

Na rust kwamen de Amsterdammers matig uit de kleedkamers. Twee minuten na de theepauze kopte Joey Jacobs uit een hoekschop de gelijkmaker tegen de touwen. Vervolgens gebeurde er lange tijd niets en wisselde Schreuder de nodige namen. Conceição liet zich nog gelden met een fraaie individuele actie, die hij net niet tot doelpunt wist te promoveren. Invaller Kian Fitz-Jim maakte nog een schandalige overtreding en mocht zich gelukkig prijzen met geel. In de slotfase was Almere City nog dicht bij de overwinning, maar kon een doelpunt van de Flevolanders ternauwernood worden voorkomen.

Met de oefenwedstrijd tegen Almere City zit de voorbereiding van Ajax er officieel op. De Amsterdammers overtuigden. De Eredivisie begint voor Schreuder zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.