Nieuws

Grote zwakte zichtbaar bij Ajax na nederlaag: 'Die Wijndal kan dat ook niet goed'

Grote zwakte zichtbaar bij Ajax na nederlaag: 'Die Wijndal kan dat ook niet goed'

30-07-2022 22:57 Laatste update: 31-07-2022 00:06
1

Ajax is aanvallend klaar voor het nieuwe seizoen, maar verdedigend zagen de Amsterdammers er in het duel met PSV niet overtuigend uit. Analisten Kenneth Perez, Marciano Vink en Kees Kwakman stellen dat er voor Ajax genoeg werk aan de winkel is in verdedigend opzicht en dat de vele positiewisselingen ook voor verwarring kan zorgen bij de huidige landskampioen. 

Perez legt de zwakte van Ajax bloot na het verloren duel (3-5)."Het is best een groot probleem. Aan de bal en aanvallend ziet het er goed uit, maar zodra je geen druk om de bal krijgt, dat gaat om alle linies, hebben ze een probleem en dat zag je vandaag ook", meent de Deense analist. "PSV hoefde niet veel moeite te doen behalve een paar gerichte voorzetten en dan is de kans groot dat de bal op doel komt. In de belangrijke wedstrijden later, in de Champions League bijvoorbeeld, moet dat echt beter. Negentig minuten lang is lastig, maar langer dan dertig minuten mag echt wel."

Vink zag dat de positiewisselingen voor de verdediging ook verwarrend kan zijn. "Door de vele positiewisselingen, Tadic aan de buitenkant en de spits, Taylor op tien, wordt het een beetje rommelig in het team. Voor een type Álvarez wordt het dan ook lastig: wie pak ik op, waar moet ik zijn? In de herhaling zagen we ook dat hij uit het centrum werd getrokken, waardoor het heel kwetsbaar werd met Blind en Timber. Luuk de Jong is één van de beste koppers van Europa en daar loopt Til ook nog bij, die niet misselijk is in de lucht."

De analisten geloven dat het gemis van Lisandro Martínez, die altijd goed uit de luchtduels kwam, groot is bij de Amsterdammers. De Argentijn vertrok voor bijna zestig miljoen euro naar Manchester United. "Als je kleiner bent kan je je lichaam in ieder geval gebruiken, zoals Martínez dat deed. En die had ook meer sprongkracht dan Blind", stelt Perez. "Die Wijndal kan dat ook niet goed", voegen Vink en Kwakman toe. "Je komt twee, drie, vier, vijf keer in zo'n situatie en dat kan heel duur uitvallen."