Nieuws

Dit zijn de uitspraken die ervoor hebben gezorgd dat Hyballa werd ontslagen

Dit zijn de uitspraken die ervoor hebben gezorgd dat Hyballa werd ontslagen

28-07-2022 13:14 Laatste update: 13:15
6

Woensdagochtend werd bekend dat Peter Hyballa de laan uit is gestuurd door AS Trencin. Zijn Slowaakse avontuur duurde nog geen twee maanden. Enkele opmerkingen na de wedstrijd tegen Slovan Bratislava (4-0 verlies) zijn de aanleiding voor zijn ontslag.

Hyballa begon zijn klus met een 0-0 gelijkspel tegen MSK Zilina, waarna een 4-0 nederlaag tegen Bratislava volgde. Geen aangename uitslag natuurlijk, maar het zou wel heel streng zijn als dat meteen de reden is voor het ontslag. De uitslag is dit dan ook niet, maar de uitspraken die na het duel volgden wel. Die uitspraken hadden betrekking op het niveau van de selectie.

"Ik feliciteer Slovan en trainer Vladimír Weiss met de overwinning. Slovan heeft gewoon een beter elftal dan wij en dat was zichtbaar op het veld", vertelde Hyballa na afloop. "We hadden twee of drie goede aanvallen in de eerste helft omdat we de ruimtes gesloten hielden. We hebben het maximale gehaald uit de drie counters en hadden ook een aantal goede pressingmomenten."

Dat klinkt niet zo spannend, maar de uitspraken die daarop volgden waren wat pikanter. "Ik weet dat we op dit moment niet de kwaliteit hebben om voor de hoogste plekken te vechten en ook niet om het op te nemen tegen de beste clubs uit Slowakije", aldus Hyballa. "We moesten Philip Azango missen vanwege een blessure. AS Trencin kon de afgelopen twee dagen geen dokter regelen, dus we weten niet wat hij heeft. Daarin moet de club wat veranderen."

"We hebben geen nummer negen die de bal vast kan houden, maar Slovan is geen Zilina. Sorry, maar dat is een totaal ander niveau. Azango speelde niet, Reuben Yem is geblesseerd, Jakub Kadák is vertrokken.. Daardoor moest ik twee jeugdspelers opstellen. Een mooie filosofie van de club, maar daarmee kunnen we de topposities niet aanvallen. Dat is wel waarom ik ben gekomen. Dus ik hoop dat er nog wat kwaliteitsspelers aan onze ploeg kunnen worden toegevoegd", zo luidde de uitspraken, die door de clubleiding van Trencin werden ervaren als steken onder water.

Volgens Slowaakse media zijn de Duitse coach met een Nederlandse achtergrond en de clubleiding van Trencin daarna met elkaar in conclaaf gegaan. De conclusie van het gesprek was dat het beter was dat beide partijen uit elkaar zouden gaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!