Transfernieuws

'Barcelona verliest strijd om Koundé en schakelt direct door naar Bilbao'

'Barcelona verliest strijd om Koundé en schakelt direct door naar Bilbao'

22-07-2022 18:02

FC Barcelona lijkt zich neer te leggen met het feit dat Jules Koundé onhaalbaar is en heeft inmiddels al een vervanger op het oog. Iñigo Martínez heeft nog een eenjarig contract bij Athletic Bilbao en lijkt wél betaalbaar voor de Blaugranas

Dat schrijft het Spaanse medium Sport. De verdediger heeft volgens het medium al een vierjarig contract getekend en zal het ook niet lang duren voordat de twee clubs het eens zijn over een vergoeding. Barcelona was sinds eind mei bezig met het vastleggen van Koundé, maar Chelsea heeft inmiddels een bod van ruim zestig miljoen euro neergelegd voor de centrale verdediger waar Barça niet aan kan tippen. 

The Guardian meldde eerder op vrijdag al dat Chelsea de slag om Koundé heeft gewonnen en andere toonaangevende Britse en Spaanse media volgden dat voorbeeld. Koundé speelt sinds 2019 bij Sevilla en kwam over van Girondins Bordeaux. De Fransman speelde in totaal 133 wedstrijden voor de Spaanse club. Chelsea greep al naast Matthijs de Ligt en Nathan Aké en hoopt nu eindelijk een centrale verdediger vast te leggen. Als Koundé wordt ingelijfd, ligt de weg naar Barcelona open voor César Azpilicueta, meldt Sport. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!