Exclusive

Dit is Tuzla City, de tegenstander van AZ in de voorronde van de Conference League

Dit is Tuzla City, de tegenstander van AZ in de voorronde van de Conference League

21-07-2022 14:00 Laatste update: 13:27
1

AZ weet sinds donderdagavond wie het gaat treffen in de tweede voorronde van de Conference League. In de voorrondes van dit toernooi komen er namen naar boven drijven die zelfs de gekste voetballiefhebber nog nooit zou kunnen hebben gehoord, Tuzla City is er daar wellicht één van. Wat staat de Alkmaarders nu eingeljk te wachten? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

Waar kunnen we Tuzla City van kennen?

Tuzla City is een voetbalclub uit Bosnië en Herzegovina, gelegen in de stad Tuzla. De club komt pas sinds het seizoen 2017/2018 uit op het hoogste niveau in Bosnië: de Premijer Liga. Afgelopen seizoen werd er een tweede plaats behaald, de hoogste klassering ooit in de clubgeschiedenis. De Bosnische club eindigde achter Zrinjski Mostar, de club die FC Utrecht drie jaar geleden nog uit de voorrondes van de Europa League knikkerde. Door de knappe prestaties van afgelopen seizoen mag Tuzla City zich opmaken voor haar eerste Europese campagne ooit.

Terugblik op de eerste voorronde van de Conference League

De eerste voorronde van de Conference League verliep meer dan soepel voor Tuzla. De Bosniërs legde Tre Penne – de nummer twee van San Marino – in het tweeluik gemakkelijk over de knie. De AZ-opponent begon haar eerste wedstrijd op vreemde bodem en wist daar met 0-2 te winnen doordat zich een bizar scenario voltrok: de ingevallen Salko Nargalic scoorde in minuut 92 en 93 waardoor de overwinning werd veiliggesteld. Thuis - in het Tusanj City Stadium – werd het varkentje definitief gewassen. De einduitslag van 6-0 verraad dat het een stuk makkelijker ging dan in de heenwedstrijd.  

Tuzla City's men to watch

De verschillen tussen beide ploegen zijn immens groot. Volgens transfermarkt heeft de selectie van Tuzla City een totale waarde van 4,51 miljoen euro. Een schijntje in vergelijking met de waarde van AZ-selectie, die zo’n elf keer groter is dan die van Tuzla: 55,38 miljoen euro.

Qua gevaarlijke spelers lijkt Tuzla een probleem te hebben. Sulejman Krpic en Adnan Dzafic – de twee MVP’s van het afgelopen seizoen met een totaal van 27 goals – hebben beiden de club verlaten. Die erfenis lijkt nu op te moeten worden gevuld door Semir Smajlagic, een Bosniër die in de wedstrijden tegen Tre Penne nog twee doelpunten voor zijn rekening nam. Verder moeten de ogen worden gericht op Mirzad Mehanovic. De aanvallende middenvelder is de speler met de hoogste transferwaarde van Tuzla en was het afgelopen seizoen goed voor negen doelpunten.