Transfernieuws

'Martínez-deal zo goed als rond: Argentijn mag niet meetrainen van Ajax'

'Martínez-deal zo goed als rond: Argentijn mag niet meetrainen van Ajax'

14-07-2022 12:33

Lisandro Martínez gaat Ajax op korte termijn verlaten. De Argentijnse centrale verdediger mocht in verband met de aanstaande transfer naar Manchester United niet meetrainen met de Amsterdammers.

Het ziet ernaar uit dat Martínez zijn laatste balcontacten heeft gehad om het trainingsveld van Ajax. De Telegraaf schrijft dat Ajax geen risico wil nemen, waardoor 'de benen van (maximaal) 55 miljoen euro worden gespaard'. De Argentijn legde in de sportschool een individueel programma af. Algemeen directeur Edwin van der Sar en de beleidsbepalers van Manchester United hebben naar verluidt al in hoofdlijnen een akkoord bereikt. Beide partijen zijn aan de onderhandelingstafel gegaan om de laatste puntjes op de i te zetten.

Martínez beschikt in Amsterdam nog over een driejarig contract. De verdediger annex middenvelder kwam in 2019 over van Defensa y Justicia en kostte destijds zeven miljoen euro. Ajax zal het dossier van David Neres in het achterhoofd houden in de huidige situatie: de Braziliaan kon voor 50 miljoen euro de overstap naar China maken, maar Ajax bedankte voor het aanbod. Uiteindelijk vertrok Neres voor twaalf miljoen euro naar Shakhtar Donetsk.