Transfernieuws

'Ajax mengt zich in strijd om handtekening Feyenoord-doelwit Matvienko'

'Ajax mengt zich in strijd om handtekening Feyenoord-doelwit Matvienko'

13-07-2022 07:09
2

Ajax richt zijn pijlen op Shakhtar Donetsk verdediger Mykola Matvienko, dat meldt De Telegraaf. De linkspoot moet de vertrekkende Lisandro Martínez doen vergeten in Amsterdam.

Maandag meldde het Algemeen Dagblad dat Feyenoord ook al serieuze belangstelling heeft voor Matvienko. De Stadionclub hoopt deze week nog tot een akkoord te komen, maar door de interesse van Ajax kan de verdediger op het laatste moment nog weggekaapt worden. Ajax wil met het binnenhalen van de 26-jarige Oekraïner inspelen op het mogelijke vertrek van sterkhouder Martínez. 

Matvienko heeft wel een hoog prijskaartje, de international van Oekraïne zou naar verluidt voor vijftien miljoen euro mogen vertrekken. 'Een transfer zou opmerkelijk zijn, omdat de scouting van Ajax de Oekraïense international Matvienko eerder als niet goed genoeg beoordeelde', aldus De Telegraaf. Gezien de financiële situatie van Feyenoord is het onduidelijk of de Rotterdammers een groot bedrag kunnen neerleggen voor de linkspoot, die bij Shakhtar nog een contract tot medio 2025 heeft.

Het transferdoelwit van Ajax en Feyenoord speelde tot dusver 51 interlands. Daarnaast kwam hij 131 keer in actie voor Shakhtar, waarin hij zes keer scoorde en zeven assists leverde.