Nieuws

Van Nistelrooij kan rekenen op Rutten: 'De enige met een onbetaalbare clausule'

Van Nistelrooij kan rekenen op Rutten: 'De enige met een onbetaalbare clausule'

11-07-2022 08:00

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij kan zijn geluk niet op met de ervaren Fred Rutten. De 59-jarige assistent-trainer is fulltime beschikbaar voor de club en daar plukken de Eindhovenaren de vruchten van, aldus de voormalig spits. 

Dat zegt Van Nistelrooij in gesprek met het Algemeen Dagblad. PSV combineerde al eens eerder een jonge trainer met een ervaren assistent in het tijdperk van Mark van Bommel en Bert van Marwijk, maar laatstgenoemde had ook andere trainersklussen en was niet vaak in Eindhoven te vinden. Dat is nu wel anders. "Dat Fred er elke dag is, is goud", stelt Van Nistelrooij tegenover de krant. 

De voormalig voetballer hoeft er niet bang voor te zijn dat Rutten wordt weggeplukt door andere clubs. "Hij kan niet meer weg. Hij is de enige met een clausule die zo hoog is, dat ie onbetaalbaar is voor andere clubs", zegt Van Nistelrooij met een speelse, maar serieuze knipoog. 

PSV maakte tot dusver de meeste indruk op de transfermarkt in Nederland, maar de ploeg ging zaterdag wel met 4-0 onderuit tegen het tweede Bundesliga-team Arminia Bielefeld. De Eindhovenaren hebben nog tweeënhalve week om zich voor te bereiden op het grote werk. Op 30 juli staat het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal op de agenda en begin augustus start de derde voorronde van de Champions League.