Transfernieuws

Haaland glundert bij presentatie: 'Ander niveau hoe City kansen creëert'

Haaland glundert bij presentatie: 'Ander niveau hoe City kansen creëert'

10-07-2022 18:45

Erling Haaland is officieel gepresenteerd als speler van Manchester City. Het Noorse wonderkind staat te trappelen om zijn kunsten te vertonen in het shirt van The Citizens.

De aanvaller werd voor een bedrag van zestig miljoen euro over van Borussia Dortmund. "Het is een grote uitdaging", zegt Haaland tegen het clubkanaal. "Het is een nieuw land, een nieuwe competitie én een nieuwe manager... Alles is nieuw. Ik weet hoe het is om bij een nieuwe club te komen, ik heb het al een paar keer eerder gedaan."

Haaland omschrijft zichzelf als een 'lachende voetballer' die hard werkt en van het spelletje geniet. "Te veel nadenken is niet goed. Ik probeer te ontspannen wanneer ik kan en hard te werken. Hopelijk kan ik wat meer kwaliteit brengen. Als spits wil ik plezier hebben. Als ik plezier heb, maak ik doelpunten en geniet ik van het spelen. Ik hoop hier veel te lachen."

Als speler van Borussia Dortmund speelde Haaland al eerder tegen zijn nieuwe werkgever. "Ik heb 25 minuten lang de bal niet aangeraakt!", memoreert de afmaker. "Ik had zoiets van: Alsjeblieft Gündogan: 'Stop met tiki-taka spelen!' Het is een ander niveau hoe City kansen creëert. Dat is waar ik deel van wil uitmaken", aldus Haaland.