Reactie

La Liga buiten Europa? In dit land worden binnenkort mogelijk wedstrijden gespeeld

La Liga buiten Europa? In dit land worden binnenkort mogelijk wedstrijden gespeeld

24 april - 18:28

La Liga-president Javier Tebas heeft bevestigd dat vanaf het seizoen 2025/2026 officiële competitiewedstrijden in de Verenigde Staten zullen worden gespeeld. Die ontwikkeling volgt na een juridische schikking met de Amerikaanse evenementenpromotor Relevent.

Relevent had immers de FIFA aangeklaagd over het beleid dat binnenlandse wedstrijden in eigen land moeten worden gespeeld. Dat werd beschouwd als monopolistisch en een belemmering voor eerlijke concurrentie. De schikking, eerder deze maand bereikt, laat de deur open voor Relevent om de zaak te heropenen als de FIFA hun standpunt niet naar tevredenheid herziet.

Tebas onderstreepte het belang van deze stap voor La Liga. "Ik denk dat het in het seizoen 2025/2026 zou kunnen zijn, maar La Liga zal officiële wedstrijden in het buitenland spelen", verklaarde hij aan de Spaanse krant Expansion. "Een officiële wedstrijd in de VS zal onze positie in de Noord-Amerikaanse markt versterken, die na Spanje de tweede markt is voor La Liga."

Daarnaast benadrukte Tebas dat het belangrijk is dat om de concurrentie voor te blijven. "Andere zeer competitieve competities komen eraan, dus we kunnen niet altijd hetzelfde blijven doen. We kunnen niet toestaan dat ze ons inhalen."