Nieuws

Dit zegt PEC-icoon Van Polen over zijn aangekondigde voetbalpensioen

Dit zegt PEC-icoon Van Polen over zijn aangekondigde voetbalpensioen

24 april - 13:15 Laatste update: 13:15

Aan het einde van het seizoen is het gedaan met de voetbalcarrière van Bram van Polen. Het clubicoon van PEC Zwolle heeft besloten zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Wat zegt Van Polen zelf over zijn voetbalpensioen? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Voor Van Polen zit het er na achttien jaar betaald voetbal aan het einde van het seizoen er op. Hij speelde meer dan vijfhonderd wedstrijden, maar de 38-jarige verdediger besluit nu te stoppen. Sinds 2007 is Van Polen speler van PEC Zwolle en in deze eeuw speelde hij 293 wedstrijden in het shirt van de Zwollenaren. Daar kunnen er nog mogelijk vier bijkomen, maar na de thuiswedstrijd tegen FC Twente is het officieel gedaan. Alleen Mark van der Maarel speelde in de 21ste eeuw meer Eredivisie wedstrijden voor één club. 

Wat zegt Van Polen over zijn eigen voetbalpensioen?

"Al achttien jaar rijd ik vanaf Harderwijk naar Zwolle, naar mijn tweede thuis", zegt Van Polen in zijn afscheidsvideo die door PEC Zwolle op de clubkanelen werd gepuvliceerd. "Achttien jaar waarin ik echt alles heb gegeven. Aan die jaren als voetballer komt nu een einde. Ik ga nog een paar wedstrijden alles geven en dan zit het er op. Ik stop als voetballer van PEC Zwolle. En om dat nu zo te zeggen, hardop en in een leeg stadion, dat raakt me wel. Het besef komt steeds meer. Nooit meer voetballen in een vol stadion voor jullie. Ik denk oprecht dat ik dat het meest ga missen."

Met PEC Zwolle kende Van Polen enige hoogtepunten. Zo promoveerde hij naar de Eredivisie, won hij de KNVB beker in een spetterende finale tegen Ajax en boekte hij ook een zege in de Johan Cruijff Schaal. "Ik heb genoten van iedere keer dat ik op dat veld mocht staan", klinkt het. "Het was iedere keer een voorrecht om dit prachtige shirt aan te mogen trekken, om te voetballen voor onze club. Als kleine jongen droomde ik ervan om profvoetballer te worden. Door jullie heb ik die droom mogen realiseren."

In zijn afsluitende woorden richt Van Polen zich wederom naar de fans van de club. "Voor mij maken de mensen de club. Ik wil iedereen die in wat voor hoedanigheid heeft bijgedragen aan mijn carrière ontzettend bedanken. Door jullie ben ik van deze club gaan houden. Dit is onze club en dit is de mooiste club van allemaal. Deze liefde is voor altijd."

zondag 19 mei
  • Wedstrijd
  • Opstelling


Aftrap 14:30

WEDSTRIJD INFO


Datum
zondag 19 mei 2024
Stadion
MAC³PARK Stadion
Aftrap
14:30
Scheidsrechter
-