Nieuws

Bezem door de Ajax-selectie: zo gaat de achterhoede naar verwachting op de schop

Bezem door de Ajax-selectie: zo gaat de achterhoede naar verwachting op de schop

24 april - 10:01

Ajax gaat komende zomer een roerige transferzomer tegemoet. Volgens Voetbal International gaat de selectie op de schop, zo ook de verdediging. Slecht een vijftal defensief ingestelde spelers uit de hoofdmacht is zijn plek zeker.

Onder de lat geldt dat voor Diant Ramaj, weet VI. De Duitse doelman is een van de aankopen van Sven Mislintat die wel een schot in de roos is gebleken. Geronimo Rulli kan medewerking verlenen uit Amsterdam, terwijl Remko Pasveer zijn keepershandschoenen naar verluidt op gaat bergen. Voor Jay Gorter is een verhuur bespreekbaar, klinkt het.

Van de huidige verdedigers zijn Jorrel Hato, Ahmetcan Kaplan, Tristan Gooijer en Devyne Rensch hun plekje zeker, klinkt het. Van laatstgenoemde is het idee zelfs om zijn aflopende contract te verlengen. Voor de overige negen verdedigers is het niet zeker dat ze komend seizoen in Amsterdam zullen verblijven. De Kroaten Josip Sutalo, Borna Sosa en Jakov Medic zijn internationaal gezien nog aantrekkelijk en kunnen mogelijk vertrekken. Gaston Ávila mag ook gaan, al gooit zijn blessure mogelijk roet in het eten. Ook Anton Gaaei zal niet worden gedwarsboomd bij een vertrek en Ar’Jany Martha loopt zoals het er nu uitziet uit zijn contract. 

Buiten de club zijn ook nog drie spelers van Ajax actief. Owen Wijndal, Jorge Sánchez en Youri Baas keren terug van een huurperiode. Voor de laatste twee lijkt er geen toekomst weggelegd in Amsterdam. Voor Wijndal wellicht wel. De linksback - die momenteel bij Royal Antwerp speelt -  zou nog het meest voor een nieuwe kans in de Johan Cruijff ArenA kunnen gaan, besluit VI.