Reactie

Deze twee spelers waren volgens Arne Slot de absolute uitblinkers bij Feyenoord

Deze twee spelers waren volgens Arne Slot de absolute uitblinkers bij Feyenoord

21 april - 21:38

Feyenoord-coach Arne Slot prees zijn team voor hun doorzettingsvermogen tijdens de KNVB-bekerfinale tegen NEC, die de Rotterdammers met 1-0 wonnen. Ondanks een moeizame start en meerdere onderbrekingen door vuurwerk en een brand in het stadion, wist Feyenoord voor de veertiende keer in de clubgeschiedenis de beker in de wacht te slepen.

Slot benadrukte na afloop bij ESPN het belang van de overwinning. "Het was een heel vreemde wedstrijd. De eerste helft kwam het niet lekker op gang. Na rust kwamen we goed uit de kleedkamer", zei hij. De trainer gaf aan dat ondanks zijn eerdere opmerkingen over het belang van de landstitel, de bekerwinst een waardevolle toevoeging is. "Het zou gek zijn als je niet blij bent met een prijs, maar de landstitel blijft een grotere prijs", voegde hij toe.

Timon Wellenreuther en Quinten Timber waren volgens Slot de uitblinkers van de wedstrijd. Wellenreuthers reddingen en Timbers agressiviteit en duelkracht in de tweede helft waren cruciaal voor het herpakken van de controle over de wedstrijd. "Timon Wellenreuther pakte een paar uitstekende ballen en in de tweede helft nam Quinten Timber het voortouw in de agressiviteit en het winnen van de duels. Daardoor speelden wij in de tweede helft veel beter", lichtte Slot toe.

De finale was niet zonder incidenten; de wedstrijd werd twee keer onderbroken door vuurwerk en een brand, wat Slot beschreef als "compleet waardeloos". Deze gebeurtenissen brachten extra spanning in de toch al intense strijd om De Dennenappel.

Slot kan zich opmaken voor een aardig feestje. Maandagmiddag om 12.00 uur wordt Feyenoord gehuldigd op de Binnenrotte, een plein in het centrum van Rotterdam.