Nieuws

'Zlatan Ibrahimovic zet zich in voor aanstelling Van Bommel bij AC Milan'

'Zlatan Ibrahimovic zet zich in voor aanstelling Van Bommel bij AC Milan'

20 april - 08:30

AC Milan staat aan de vooravond van een belangrijke wisseling van de wacht. Stefano Pioli staat op het punt te vertrekken en de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer is in volle gang. Mark van Bommel, voormalig coach van PSV en Royal Antwerp FC, wordt sterk overwogen voor deze positie, zo meldt Tuttosport.

Het huidige seizoen van AC Milan is teleurstellend verlopen met uitschakelingen in zowel de Champions League als de Coppa Italia. Een recente nederlaag tegen AS Roma in de kwartfinales van de Europa League was de laatste druppel voor de clubleiding, die nu streeft naar vernieuwing. De Milanese grootmacht is volgens verslagen van La Gazzetta dello Sport en voetbaljournalist Fabrizio Romano op zoek naar frisse ideeën voor het nieuwe seizoen. Onder de kanshebbers bevinden zich Christophe Galtier, Paulo Fonseca, Julen Lopetegui en Marcelo Gallardo, met Fonseca en Lopetegui als de vermoedelijke favorieten. Desondanks heeft Zlatan Ibrahimovic, die tegenwoordig als adviseur aan de club verbonden is en eerder met Van Bommel samenwerkte bij AC Milan, zijn voorkeur uitgesproken voor de Nederlandse trainer.

Van Bommel's recente prestaties zijn indrukwekkend, ondanks de huidige uitdagingen bij Royal Antwerp FC waar hij vorig seizoen het kampioenschap in de Jupiler Pro League won. Momenteel bevindt zijn team zich echter in een moeilijke fase, aangezien het op de laatste plaats staat in de kampioenspoule.