Transfernieuws

'Ajax en Leipzig vinden elkaar in onderhandelingen, overstap Brobbey bijna rond'

'Ajax en Leipzig vinden elkaar in onderhandelingen, overstap Brobbey bijna rond'

03-07-2022 07:49
2

Ajax en RB Leipzig lijken elkaar te hebben gevonden in de onderhandelingen om Brian Brobbey. Zaterdag meldden media nog dat er een gat van tien miljoen euro lag tussen de vraagprijs en het bod voor Brobbey, maar inmiddels hebben beide clubs water bij de wijn gedaan. 

Dat meldt de Duitse tak van Sky Sports. Ajax wilde aanvankelijk niet meer dan vijftien miljoen euro betalen en Leipzig hield zich stug vast aan een vraagprijs van 25 miljoen. Inmiddels wordt gesteld dat Leipzig de prijs heeft verlaagd en dat Ajax daarmee akkoord is gegaan. De kans dat Brobbey aankomende dinsdag met de Duitse club meetraint, lijkt daarom klein. 

Brobbey vertrok uit Amsterdam, maar werd het afgelopen half jaar wel uitgeleend aan de landskampioen. Brobbey maakte in die periode een goede indruk en scoorde veel belangrijke doelpunten. Mede door die treffers wist Ajax de 36ste landstitel binnen te slepen. Brobbey gaf al aan het liefst in Amsterdam te blijven en lijkt daarin zijn zin te krijgen. Ajax zal zo snel mogelijk het hoofdstuk Brobbey willen afsluiten: de spits vertrok in 2021 transfervrij bij Ajax omdat hij zich niet gewaardeerd voelde en zal nu meer dan vijftien miljoen euro moeten kosten.