Nieuws

Van Nistelrooij blij met Simons: 'Hij maakte een frisse en scherpe indruk'

Van Nistelrooij blij met Simons: 'Hij maakte een frisse en scherpe indruk'

02-07-2022 22:52

Ruud van Nistelrooij is erg blij met de komst van Xavi Simons. De talentvolle middenvelder maakt een sterke indruk op de trainingen, vertelt de nieuwe trainer van PSV.

De Eindhovenaren verrasten vriend en vijand met het vastleggen van Simons. "Hij maakte een frisse en scherpe indruk op de training. Hij beweegt zich heel rustig in de groep, kent een aantal jongens van de Oranje-selecties en is natuurlijk een bekende speler voor iedereen", vertelt Van Nistelrooij in gesprek met De Telegraaf. "Hoewel hij heel jong is, is hij al heel ver in zijn benadering van het prof zijn. Ik ken een aantal jongens bij Paris Saint-Germain, die ik heb kunnen vragen naar hoe hij is en ik hoorde niets dan goeds. Ook van de bondscoach van de nationale jeugdteams."

"We hebben heel goed afgestemd waar hij nu staat en op welke manier we hem willen gebruiken en hoe hij zijn ontwikkeling gaat inzetten", vervolgt hij. "Op zijn leeftijd heeft hij al veel meegemaakt en is hij erg bekend, maar ik denk dat wij een heel jonge en talentvolle speler gaan doorontwikkelen en dat we daar de vruchten van gaan plukken."