Nieuws

Koeman kijkt uit naar het EK: zo schat de bondscoach de kansen van Oranje in

Koeman kijkt uit naar het EK: zo schat de bondscoach de kansen van Oranje in

14 april - 08:46

Ronald Koeman kijkt uit naar het EK van komende zomer. De bondscoach ziet in dat het Nederlands elftal niet de grote favoriet is en VoetbalNieuws vertelt je hoe de trainer de kansen van Oranje inschat.

Nederland start over precies twee maanden aan het EK in Duitsland. Koeman geeft in een gesprek met de NOS aan dat hij uitkijkt naar het toernooi. De bondscoach geeft aan bezig te zijn met alle voorbereidingen zodat het elftal zo goed mogelijk van start kan gaan.

Hoe ziet Koeman de kansen van Oranje in?

Op een golfbaan in Barcelona krijgt Koeman vragen over het aanstaande EK. Zelf krijgt de trainer een glimlach als hij denkt aan een mogelijke titel. "Het zou wat zijn hè", begint Koeman. "Natuurlijk, we zijn niet de grote favoriet. Maar ik denk dat het allemaal niet heel ver uit elkaar ligt. Als je er hard voor vecht en het zit mee gedurende het toernooi, dan kan het. Niets is onmogelijk. Maar het moet meezitten. Er zullen altijd momenten zijn van een balletje binnenkant paal of buitenkant paal."

Momenteel is de bondscoach hard bezig met de voorbereidingen. "Zo'n voorbereiding, dat wordt bepaald door de staf. Wij maken de keuzes: wanneer gaan we naar Duitsland, hoe lang blijven we daarvoor in Zeist. Je probeert een sfeertje te creëren waarin iedereen vol aan de bak gaat. We zijn in Duitsland, dichtbij huis. We zullen gesteund worden door veel supporters. Ik kijk er daardoor wel naar uit."