Nieuws

Supporters uiten onvrede: op deze manier gaan de Liverpool-fans protesteren

Supporters uiten onvrede: op deze manier gaan de Liverpool-fans protesteren

10 april - 14:20 Laatste update: 14:20

Donderdagavond speelt Liverpool thuis tegen Atalanta in de Europa League, maar de beroemde Kop zal er anders uitzien dan normaal. De supporters zijn boos over een maatregel die de club heeft genomen. Benieuwd waarom de supporters van The Reds gaan protesteren? VoetbalNieuws.nl legt het je uit.

Op donderdagavond speelt Liverpool thuis tegen Atalanta, maar de beroemde Kop zal er anders uitzien dan normaal. Fanclub Spion Kop 1906 heeft aangekondigd dat de gebruikelijke banners en vlaggen verwijderd zullen worden als protest tegen de verhoogde ticketprijzen voor het seizoen 2024/25. De club had een prijsstijging van twee procent aangekondigd die door de fans als onnodig wordt gezien.

De aankondiging volgde op Liverpool's verklaring over de ticketprijsstijging en leidde tot breed gedragen onvrede onder de fans. Als reactie zal Spion Kop 1906, de groep achter de vlaggen op de Kop, tijdens de wedstrijd tegen Atalanta de vlaggen niet tonen. Op social media platform X uitten zij hun teleurstelling en bekritiseerden het gebrek aan overleg met andere fanclubs over deze beslissing.

Liverpool-trainer Jürgen Klopp is tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Atalanta ingegaan op de actie van de supporters. "Ik begrijp de zorgen, zeker. Vanuit mijn oogpunt is het een lastige kwestie. Het is duidelijk dat we het stadion toegankelijk willen maken voor iedereen. Ik begrijp waar de supporters vandaan komen. Tussen de twee fluitsignalen moeten we gewoon Liverpool zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ze een oplossing zullen vinden", besluit de oefenmeester die eind van het seizoen stopt bij Liverpool