Nieuws

Deze huidige PSV’ers hebben een verleden bij Vitesse

Deze huidige PSV’ers hebben een verleden bij Vitesse

13 april - 14:30 Laatste update: 14:42

De wedstrijd PSV - Vitesse van dit weekend is het duel tussen de koploper en de hekkensluiter van de Eredivisie. In de huidige selectie van de Eindhovenaren zijn er ook enkele spelers met een verleden in Arnhem. VoetbalNieuws.nl vertelt je precies wie dit zijn.

Patrick van Aanholt

Patrick van Aanholt speelde van begin 2012 tot medio 2014 in dienst van Vitesse, dat Van Aanholt op dat moment huurde van Chelsea. Op 27 januari 2012 debuteerde de linksback uitgerekend tegen PSV voor de Arnhemmers. Van Aanholt speelde namelijk van 2005 tot 2007 in de jeugd van de Eindhovenaren, alvorens hij de overstap maakte naar Chelsea. Nadat Van Aanholt in de winter van vorig seizoen werd overgenomen van Galatasaray, werd hij bij PSV de vaste linksback. Dit seizoen moet de vleugelverdediger het vooral doen met een plek op de reservebank, mede dankzij de uitstekend presterende Sergiño Dest.

Armando Obispo

Armando Obispo moet het net als Van Aanholt dit seizoen vooral doen met een rol als reservespeler vanwege de goede prestaties van Olivier Boscagli. De verdediger raakte vorig seizoen in de uitwedstrijd tegen Vitesse zwaar geblesseerd en was daardoor ruim negen maanden uit de roulatie. Obispo heeft net als Van Aanholt een verleden bij Vitesse. In het coronaseizoen 2019/20 werd de centrumverdediger verhuurd aan de Arnhemmers om vervolgens een seizoen later terug te keren in Eindhoven.

Peter Bosz

Ook huidig PSV-trainer heeft een verleden bij Vitesse, zowel als speler als coach. Bosz debuteerde in 1981 als voetballer bij de Arnhemmers en werd na afloop van het seizoen 2012/13 benoemd tot opvolger van Fred Rutten in de Gelredome. In het eerste seizoen stond Vitesse onder Bosz na 17 wedstrijden op de eerste plaats. Na een matige tweede seizoenshelft eindigde Vitesse uiteindelijk op de zesde plaats en liep het bovendien Europees voetbal mis. Het seizoen daarop wist Bosz met zijn ploeg wel Europees voetbal te halen. In december 2015 vertrok de huidige PSV-coach bij Vitesse om aan de slag te gaan bij Maccabi Tel Aviv.