Nieuws

'Opsteker voor Barcelona: naast De Jong nog twee basiskrachten terug tegen PSG'

'Opsteker voor Barcelona: naast De Jong nog twee basiskrachten terug tegen PSG'

9 april - 09:11 Laatste update: 09:34

De ziekenboeg van FC Barcelona stroomt langzaam leeg en dat komt met het duel tegen Paris Saint-Germain in de Champions League goed uit. Naast Frenkie de Jong lijken ook Andreas Christensen en Pedri de kwartfinale van het miljardenbal te gaan halen.

Van De Jong - die de laatste tijd uit de roulatie was wegens een enkelblessure - was bekend dat hij als doel had om erbij te zijn tegen PSG. De geluiden dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren worden steeds sterker in de Spaanse media en er wordt zelfs gezinspeeld op een basisplaats voor de Oranje-international. 

Barça kan nog niet beschikken over Alejandro Baldé en Gavi, maar ziet naast De Jong mogelijk nog twee basiskrachten terugkeren. Zowel Andreas Christensen als Pedri kunnen mogelijk minuten maken tegen de Fransen. Het duo miste de laatste twee wedstrijden wegens blessures.

Met de terugkeer van De Jong is er dus goed nieuws voor Ronald Koeman, die maandag nog een klap te verwerken kreeg. Memphis Depay moet het Champions League-duel met Borussia Dortmund laten schieten en ligt er mogelijk drie tot vier weken uit.