Reactie

Dit bespraken Van 't Schip en Kroes tijdens hun eerste gesprekken bij Ajax

Dit bespraken Van 't Schip en Kroes tijdens hun eerste gesprekken bij Ajax

26 maart - 21:48

John van ‘t Schip heeft zijn eerste gesprekken met Alex Kroes achter de rug. De oefenmeester van de Amsterdammers sprak al over komend seizoen met de onlangs begonnen algemeen directeur van de club.

Van ‘t Schip is momenteel hoofdtrainer van Ajax, maar de kans bestaat dat hij komend seizoen een technische functie krijgt bij de club. "Ik heb al kennis met hem gemaakt", aldus de oefenmeester in gesprek met AjaxTV. "Het gaat over het inhoudelijke. De selectie, hoe ik me voel en wat ik ervan vind. Hij moet daar dan zijn voordeel mee doen. Het gaat ook over komend seizoen."

"Nu kan hij niet veel doen. Het is vooruit plannen, regeren en er moeten beslissingen worden genomen. Hij moet die nemen", vervolgt de trainer, die ook spreekt over de wijziging van de formatie. "Ik snap dat er sceptisch over wordt gedaan, maar wij hebben te maken met de posities die je moet invullen en de creatieve spelers die er wel of niet zijn. Mochten die spelers snel terugkomen, dan is het juist voor die spelers een systeem waarin zij goed uit de voeten kunnen. Ik zie geen reden om daar nu één, twee, drie van af te stappen."

Aanstaande zondag wacht Ajax het uitduel met PEC Zwolle. Dat zal in ieder geval zonder Brian Brobbey en Steven Berghuis zijn. Het duo kampt nog met blessures, zo gaf Van ‘t Schip ook al aan.