Nieuws

In dit hypermoderne stadion speelt Oranje vanavond tegen Duitsland

In dit hypermoderne stadion speelt Oranje vanavond tegen Duitsland

26 maart - 14:36

Dinsdagavond is het Deutsche Bank Park in Frankfurt het decor van de oefeninterland tussen Nederland en Duitsland. Dit stadion, met een capaciteit van 58.000 voor voetbalwedstrijden, kent een rijke geschiedenis. VoetbalNieuws.nl vertelt je er alles over!

Informatie over het Deutsche Bank Park in Frankfurt

Het Deutsche Bank Park werd in 1925 geopend als het Waldstadion en stond tot voor kort nog bekend als de Commerzbank-Arena. Het stadion heeft een rijke historie die teruggaat tot belangrijke sportevenementen zoals de WK's van 1974 en 2006 en het EK in 1988. Recentelijk onderging het stadion een uitbreiding, waardoor de capaciteit aanzienlijk is veregroot, waarmee het zijn status als een van Duitslands grootste voetbalstadions bevestigt.

Het stadion, een juweel in het stadwoud van Frankfurt-Sachsenhausen, staat bekend om zijn indrukwekkende faciliteiten waaronder een uitschuifbaar dak. Daarmee is het ’s wereld grootste cabriostadion. Bovendien zijn er moderne tribunes gebouwd die de toeschouwers dicht op het speelveld brengen.

De Deutsche Bank Park dient niet alleen als de thuisbasis van Eintracht Frankfurt, maar ook als een locatie voor grote muziekevenementen en andere sportwedstrijden, waaronder American Football en rugby, getuige de recente NFL-spellen in 2023. Met faciliteiten zoals het Eintracht Frankfurt Profi-Camp en directe aansluiting op tramlijnen, is het stadion een centraal punt in de sport- en evenementencultuur van Frankfurt.

EK-wedstrijden in Frankfurt

Tijdens het aankomende EK is Frankfurt ook één van de speelsteden. Onderstaande wedstrijden zullen worden gespeeld in de Deutsche Bank Park.

17 juni, 18.00 uur: België - Slowakije
20 juni, 18.00 uur: Denemarken - Engeland
23 juni, 21.00 uur: Zwitserland - Duitsland
26 juni, 18.00 uur: Slowakije - Roemenië
1 juli: 1F - 3A/B/C