Nieuws

Janssen klaar met Nederlandse analisten: hierom neemt hij het op voor Xavi Simons

Janssen klaar met Nederlandse analisten: hierom neemt hij het op voor Xavi Simons

26 maart - 12:14

Vincent Janssen is helemaal klaar met de kritiek die Nederlandse analisten leveren op voetballers. De voormalig Oranje-international neemt het op voor Xavi Simons, die na afgelopen vrijdag kop-van-jut was in kranten en praatprogramma's.

Simons maakte in de vriendschappelijke interland tegen Schotland (4-0) geen bepaald goede indruk. Ook bondscoach Ronald Koeman vond dat de spelmaker van RB Leipzig niet zijn beste spel liet zien, maar Janssen, momenteel spelende bij Royal Antwerp, vindt dat er in het Nederlandse medialandschap nogal wordt overdreven.

Wat zegt Vincent Janssen over Nederlandse analisten?

"Die gasten op tv spreken op een grove manier over spelers, enkel om kijkers te winnen", zegt hij stellig in gesprek met Het Laatste Nieuws. "In Duitsland bij Leipzig speelt hij de pannen van het dak, in de Champions League tegen Real Madrid was hij héél erg goed. Dan heeft hij een slechte wedstrijd gespeeld met Nederland en wordt hij meteen helemaal afgezeken."

Hierom wil Vincent Janssen niet meer in Nederland voetballen

"Ik vind het verschrikkelijk", gaat hij verder. "De manier waarop in Nederland spelers door de media respectloos worden behandeld, is een van de redenen waarom ik niet meer terug wil naar Nederland om er te voetballen. Je kunt er geen normale voetbalnabespreking meer hebben. Het is comedy capers geworden, toch?"

De 29-jarige Janssen speelde zelf 22 interlands voor Oranje, waaronder twee op het afgelopen WK in Qatar. Ook hij was een mikpunt van kritiek, vooral na zijn optreden in de openingswedstrijd tegen Senegal. "Het irriteert me dat je in Nederland niet op een beschaafde manier een wedstrijd of een speler kunt analyseren", aldus de voormalig spits van onder meer Almere City, AZ en Tottenham Hotspur. "Ik meen dat echt. Waarom is dat nodig? België is wat dat betreft veel respectvoller."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!