Nieuws

Tadic is recordinternational Servië: Dit presteerde de oud-Ajacied met zijn land

Tadic is recordinternational Servië: Dit presteerde de oud-Ajacied met zijn land

26 maart - 09:50

Maandagavond is Dusan Tadic recordinternational van Servië geworden. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Cyprus speelde de aanvaller zijn 106e interland. VoetbalNieuws.nl neemt zijn interlandloopbaan met je door.

Lange tijd was Branislav Ivanovic recordinternational, maar na de invalbeurt van Tadic afgelopen maandag is nu de oud-Ajacied de speler met de meeste interlands achter zijn naam. Na afloop van het duel met Cyprus werd Tadic gehuldigd met een gouden plaquette en shirt van Servië met het rugnummer 106.

Tadic voor Servië

Tijdens de oefeninterland tegen Polen in 2008 zat Tadic voor het eerst bij de Servische selectie. Hij deed 45 minuten mee in het met 1-0 verloren duel tegen Polen. Na een moeizaam begin bij de nationale ploeg is Tadic inmiddels onomstreden. In zijn 106 interlands was de aanvaller goed voor 22 doelpunten en veertig assists.

Tadic met Servië op eindrondes

Servië heeft zich weten te kwalificeren voor het EK van komende zomer. Het kan voor Tadic zijn eerste EK worden waar hij actief is. Op een WK was Tadic wel al eens actief. In 2018 maakte hij deel uit van de selectie voor de eindronde in Rusland. Het land strandde in de groepsfase, maar Tadic kwam in alle drie de wedstrijden in actie

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!