Nieuws

Dit is waarom Henderson niet in actie komt voor Engeland tegen Brazilië

Dit is waarom Henderson niet in actie komt voor Engeland tegen Brazilië

23 maart - 08:11

Bondscoach Gareth Southgate heeft bevestigd dat Jordan Henderson niet in actie zal komen in het vriendschappelijke duel tussen Engeland en Brazilië. Waarom is de middenvelder van Ajax er niet bij tegen de Seleção? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Dit is waarom Henderson niet tegen Brazilië speelt

Engeland en Brazilië spelen zaterdag een heuse kraker, al is het 'slechts' een vriendschappelijk duel. Southgate verraste in maart door Henderson, die een middelmatig seizoen draait bij Ajax, op te roepen voor The Three Lions. De speler zal tegen Brazilië echter niet in actie komen. "Henderson doet er alles aan om fit te worden in de dagen dat hij hier is", meent de bondscoach. "Het is juist een mooie kans voor andere spelers. We moeten ook andere spelers in actie zien richting het EK."

Henderson kampt dus met fitheidsproblemen. Ook Harry Kane en Cole Palmer lijken niet inzetbaar tegen de Brazilianen. De Engelsen spelen dinsdag ook tegen België en daarin lijken Palmer en Henderson wel te kunnen spelen. Voor Kane lijkt die kans aanzienlijk kleiner. "Zij (Palmer en Henderson, red.) hebben meer kansen op speeltijd dan Kane. Zijn inzetbaarheid is uiterst twijfelachtig."