Transfernieuws

'Mislintat houdt eerste gesprekken en lijkt klaar voor terugkeer naar Dortmund'

'Mislintat houdt eerste gesprekken en lijkt klaar voor terugkeer naar Dortmund'

22 maart - 13:54 Laatste update: 13:58

Sven Mislintat lijkt klaar voor een terugkeer naar Borussia Dortmund. De bekritiseerde voormalig technisch directeur van Ajax heeft volgens de Duitse tak van Sky Sports al de eerste gesprekken gehouden met zijn oude werkgever. 

Sky meldt dat er een 'eerste losse uitwisseling' heeft plaatsgevonden tussen beide partijen. Het zou gaat om de functie directeur voetbalzaken, indien de huidige sportdirecteur Sebastian Kehl de promotie maakt tot algemeen directeur. Hans-Joachim Watzke, de huidige algemeen directeur, gaat binnenkort namelijk met pensioen.

Mislintat beleefde een horrorscenario bij Ajax. In Amsterdam haalde de topman twaalf spelers voor Ajax en werd er ruim 115 miljoen euro uitgegeven, maar het gros van de ingekochte spelers stelde teleur. De Amsterdammers stonden op een gegeven moment zelfs achttiende in de Eredivisie en daarna mocht Mislintat zijn spullen pakken. Ondanks de periode in de hoofdstad geniet Mislintat nog altijd een goede reputatie bij Dortmund. 

Mislintat was tussen 1998 en 2017 werkzaam bij Dortmund en een terugkeer lijkt volgens het medium dan ook 'goed mogelijk'. In april moet er meer duidelijkheid zijn over de aanstaande veranderingen bij Die Schwarzgelben