Nieuws

Negatief record voor Ajax: nooit kregen de Amsterdammers zoveel tegendoelpunten

Negatief record voor Ajax: nooit kregen de Amsterdammers zoveel tegendoelpunten

18 maart - 07:35

Ajax heeft zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Sparta. De club uit Amsterdam heeft daarmee zijn eigen recordaantal tegendoelpunten in één seizoen gebroken. De kans is groot dat er dit seizoen meer negatieve records zullen volgen. VoetbalNieuws.nl zet de negatieve mijlpalen voor je op een rij.

Welk negatief record verbrak Ajax tegen Sparta?

Ajax heeft dit seizoen al 72 doelpunten tegen gekregen in alle competities. Het oude record werd gevestigd in 1958-1959 en stond op 71 doelpunten tegen. Een seizoen later kwam de club uit Amsterdam ook al in de buurt bij het record, zij wisten toen 70 tegendoelpunten te krijgen.

 

Welke negatieve records kan Ajax dit seizoen nog verbreken?

Ook als alleen de Eredivisie wordt meegeteld, kan Ajax het tegendoelpunten-record nog breken. Dit seizoen incasseerden de Amsterdammers al 47 doelpunten. Het seizoen 1999-2000 was het laatste seizoen waarin Ajax meer dan 45 doelpunten moest incasseren in de competitie. Het negatieve record stamt ook hier uit 1958-1959, toen de Amsterdammers 63 doelpunten tegen kregen. Met nog acht wedstrijden te gaan, is het mogelijk dat ook dit record verbroken gaat worden.

Het is niet alleen kommer en kwel in Amsterdam. Door tegen Sparta gelijk te spelen voorkwam Ajax het record van grootste aantal nederlagen in een seizoen. Tot dusver hebben de Amsterdammers zeven keer verloren in de Eredivisie, maar het record staat gevestigd op veertien verliespartijen in een seizoen (1964-1965 en 1999-2000). Door het gelijkspel kan Ajax dat record dit jaar niet meer overtreffen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!