Nieuws

Dit is waarom Micky van de Ven niet in actie komt in de derby tegen Fulham

Dit is waarom Micky van de Ven niet in actie komt in de derby tegen Fulham

16 maart - 20:05 Laatste update: 20:16

Fulham neemt het zaterdag op tegen Tottenham Hotspur in de Premier League. Tottenham zal het in dat duel moeten stellen zonder Micky van de Ven. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom de speler er niet bij is en wanneer Van de Ven weer aansluit.

Van de Ven is dit seizoen een van de dragende spelers bij Tottenham Hotspur. Het team uit Londen staat op een knappe vijfde plek in de Premier League en neemt het zaterdag op tegen Fulham. Van de Ven moet dat duel aan zich voorbij laten gaan door een blessure.

Waarom speelt Van de Ven niet?

Vorig weekend nam Tottenham Hotspur het op tegen Aston Villa (4-0). Na 47 minuten ging Van de Ven plotseling op het veld zitten. De verdediger bleek zichzelf te blesseren bij een poging om het schot van Leon Bailey te blokkeren. Na afloop bleek dat de Nederlander een hamstringblessure had opgelopen.

Wanneer wordt Van de Ven terugverwacht?

Trainer Ange Postecoglou sprak na afloop de verwachting uit dat Van de Ven er niet lang uit zou liggen. De verdediger had zelf namelijk het gevoel dat de blessure meeviel. De testen lijken dat gevoel inmiddels te bevestigen.

Welke blessures had Van de Ven eerder in zijn carrière?

Het is voor Van de Ven zeker niet zijn eerste hamstringblessure. In november vorig jaar raakte hij al eens geblesseerd aan de spier, waardoor de verdediger tien wedstrijden miste. Ook miste de Nederlander in 2022 twaalf wedstrijden voor Wolfsburg vanwege een blessure aan deze spier. Mede door zijn blessure heeft Koeman Van de Ven niet geselecteerd voor het Nederlands elftal. De in Wormer geboren verdediger maakte wel deel uit van de voorselectie van Koeman. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!