Nieuws

Deze spelers kwamen als Engels international naar de Eredivisie

Deze spelers kwamen als Engels international naar de Eredivisie

14 maart - 16:40 Laatste update: 16:51

Jordan Henderson is opgeroepen voor het nationale elftal van Engeland. Daarmee is de middenvelder van Ajax de eerste actieve Eredivisie-speler die wordt opgeroepen voor Engeland. Wel zijn er meerdere spelers die voor hun tijd in de Eredivisie voor het land overzee speelden. VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Gordon Hill

Hill heeft in 1976 en 1977 zes interlands gespeeld voor Engeland. Hij speelde destijds voor Manchester United. De linkeraanvaller had daarna nog verschillende omwegen bij Queens Park Rangers, Montreal Manic, Chicago Sting en Inter Montreal nodig om in 1985 bij FC Twente uit te komen. De aanvaller speelde slechts één seizoen voor de Tukkers, hierin was hij goed voor negentien wedstrijden en vier doelpunten.

 Trevor Whymark

In dezelfde periode als Hill speelde Whymark één interland voor de Three Lions. De aanvaller speelde namens Ipswich Town een aantal jaar eerder al tegen een Nederlandse club. In de UEFA Cup scoorde Whymark in 1973 al een doelpunt tegen FC Twente. Zes jaar later kwam hij zelf in de Eredivisie te spelen. Op huurbasis speelde hij één seizoen voor Sparta. De aanvaller kwam niet tot een doelpunt in Rotterdamse dienst.

Tony Morley

In de periode tussen 1981-1982 speelde Morley zes interlands voor Engeland. In datzelfde seizoen won hij met Aston Villa de Europa Cup. In het seizoen 1986-1987 werd Morley door FC Den Haag uit Hong Kong weggeplukt.  Met de residentieclub speelde hij dat seizoen de bekerfinale tegen Ajax. De bekerfinale ging verloren tegen het team dat gecoacht werd door Johan Cruijff met een 4-2 nederlaag na verlenging.

Michael Ball

Ball stond er bij Everton in Engeland goed op. In 2001 speelde hij niet alleen zijn eerste en enige interland, maar verkaste hij ook van Everton naar Glasgow Rangers voor een bedrag van 6,5 miljoen. Na 55 wedstrijden voor de Schotse topclub mocht hij vanwege zijn hoge salaris in het seizoen 2004-2005 vertrekken. PSV ging met de transfervrije verdediger aan de haal. In 2007 vertrok de linksachter naar Manchester City zonder de verwachtingen bij de Eindhovense club ooit waargemaakt te hebben.