Breaking news

Promes gearresteerd in Dubai na uitleveringsverzoek van Nederlandse OM

Promes gearresteerd in Dubai na uitleveringsverzoek van Nederlandse OM

13 maart - 19:58 Laatste update: 20:11
2

Quincy Promes is woensdag gearresteerd in Dubai. Dat is gebeurd vanwege een uitleveringsverzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie, laat een woordvoerder weten. 

Promes is in Nederland veroordeeld tot een jarenlange celstraf wegens een steekincident en betrokkenheid bij grootschalige cocaïnehandel. Het OM geeft inmiddels op de eigen website aan dat een 32-jarige man die normaliter in Moskou woont is aangehouden in Dubai. Spartak Moskou verbleef onlangs in de hoofdstad voor een trainingskamp, maar Promes mocht niet mee terugvliegen naar Rusland wegens betrokkenheid bij een verkeersongeluk dat plaats zou hebben gevonden in Dubai zelf.

Volgens de ochtendkrant heeft de afgelopen dagen 'koortsachtig overleg' plaatsgevonden tussen Nederland en Dubai. Sinds 2021 geldt er een uitleveringsverdrag tussen beide partijen, waardoor de kans nu groot lijkt dat Promes wordt overgedragen aan Nederland. 

Promes kan bezwaar maken tegen de uitlevering, maar verblijft voorlopig wel in detentie. De voetballer had aanvankelijk huisarrest, maar zit nu vast in een gevangenis.