Nieuws

Harry Kane heeft record te pakken: Engelsman verbreekt record uit jaren zestig

Harry Kane heeft record te pakken: Engelsman verbreekt record uit jaren zestig

16 maart - 16:30 Laatste update: 16:34

Harry Kane kent een weergaloos eerste seizoen in dienst van Bayern München. Hoewel de prestaties van Der Rekordmeister met een tweede plek niet altijd fantastisch zijn, wist de Engelsman zaterdag voor de 31ste keer te scoren. Kane verbrak hiermee het record van Uwe Seeler. VoetbalNieuws.nl zet alle records van Kane dit seizoen voor je op een rij.

Zaterdagmiddag scoorde Kane namens Bayern München in het duel tegen Darmstadt. De Engelsman schoot hiermee zijn 31ste treffer in dienst van de Duitse club binnen. Hierdoor is Kane weer een record rijker in zijn eerste jaar bij Der Rekordmeister. De Engelsman is de eerste speler die 31 keer het net weet te vinden in zijn eerste jaar in de Bundesliga. 

Welke records heeft Kane tot dusver gebroken?

Het doelpunt zaterdag betekent dat de Engelsman nu op 31 doelpunten staat in 26 wedstrijden in zijn eerste seizoen in de Bundesliga. De spits verbrak hiermee het record van Uwe Seeler, die namens HSV in de beginjaren zestig dertig doelpunten wist te maken in de eerste 25 wedstrijden van het seizoen. Voor Seeler stopte de teller dat seizoen op dertig doelpunten. Kane heeft zijn vizier gericht op het record van Robert Lewandowski. Dat record staat op 41 doelpunten. De Pool scoorde in 2020/2021 41 keer voor de club uit München.

De hattricks van Kane

Dankzij zijn hattrick in de wedstrijd tegen Mainz wist Kane vorige week ook al een record te verbreken. Voor de Engelsman betekende het zijn vierde hattrick dit seizoen. Nooit eerder maakte iemand zoveel hattricks in zijn debuutjaar. Ook is de Engelse doelpuntenmachine de eerste speler die in acht wedstrijden twee of meer keer wist te scoren.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!