Nieuws

FC Volendam moet Jonk en Kohler nog vijf maanden salaris betalen

FC Volendam moet Jonk en Kohler nog vijf maanden salaris betalen

8 maart - 19:36

FC Volendam heeft de arbitragezaak tegen Wim Jonk en Matthias Kohler verloren. De rechter gaf het trainersduo op de meeste punten gelijk. Dat betekent dat het tweetal nog vijf maanden salaris krijgt van de club, zo blijkt uit het tussenvonnis dat de arbitragecommissie van de KNVB vrijdag naar de betrokken partijen stuurde.

Volgens de rechter zijn Jonk en Kohler onterecht per direct op non-actief gezet. In het 45 pagina’s dikke eindoordeel staat onder meer te lezen: "De Arbitragecommissie is van oordeel dat de ontbinding geen gevolg is van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van Jonk." Dit is tegen de eis van FC Volendam, die wilde dat werd bepaald dat de technisch manager en de hoofdtrainer zelf hun contract hadden opgezegd.

De uitspraak betekent dat FC Volendam vijf maandsalarissen inclusief vakantiegeld moet uitbetalen. "De arbitragecommissie ontbindt de arbeidsovereenkomsten van Jonk en Kohler op grond van een verstoorde arbeidsverhouding per 1 mei 2024", zo citeert De Telegraaf uit het vonnis.

Daarnaast hebben de voormalig technisch manager en trainer van de club recht op een wettelijke transitievergoeding. Of het tweetal recht heeft op een handhavings- en ontwikkelbonus is nog niet bekend geworden. Bij een positief transfersaldo van minimaal 125 duizend euro zouden Jonk en consorten een bonus krijgen.  Zij kunnen hiervoor binnen twee weken getuigen opvoeren en extra bewijslast indienen bij het secretariaat van de KNVB.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!