Nieuws

'Slecht nieuws voor López: vertrek lonkt na transfer van Smal naar Feyenoord'

'Slecht nieuws voor López: vertrek lonkt na transfer van Smal naar Feyenoord'

8 maart - 17:12 Laatste update: 17:16

Gijs Smal wordt de eerste zomeraanwinst van Feyenoord. De komst van de linksback betekent volgens Voetbal International dat de Rotterdammers komende zomer afscheid zullen nemen van Marcos López.

De Peruviaan kwam in augustus 2022 over van San Jose naar Feyenoord voor een bedrag van 1,2 miljoen euro. Hij kwam in totaal 38 keer uit in het shirt van de Rotterdammers. López moest bij Feyenoord de concurrentiestrijd aangaan met Quilindschy Hartman, maar kon deze nooit winnen.

López wist geen onuitwisbare indruk achter te laten in Rotterdam. Tijdens de afgelopen halve finale van de KNVB Beker was Arne Slot niet te spreken over de wedstrijd van de verdediger. Na een matige eerste helft moest hij in de rust tegen FC Groningen in de kleedkamer achterblijven.

Bij Feyenoord heeft de Peruviaan nog een contract tot de zomer van 2026. Met de geschatte marktwaarde van vier miljoen euro lijkt Feyenoord wel iets te willen verdienen aan de linksback. López kwam tot dusver zeven keer in actie in de Eredivisie dit seizoen. Met het aantrekken van de transfervrije Smal heeft Feyenoord voorgesorteerd op een vertrek van de verdediger.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!