Nieuws

Bizarre statistiek: Mbappé nét wat trager in de sprint dan wereldrecordhouder Bolt

Bizarre statistiek: Mbappé nét wat trager in de sprint dan wereldrecordhouder Bolt

6 maart - 10:16

Dat Kylian Mbappé snel is weten we al langer, maar de BBC komt woensdagochtend met een bizarre statistiek. De Fransman is tijdens één van zijn sprints over honderd meter geklokt en de resultaten wijzen uit dat hij niet veel onder doet voor wereldrecordhouder Usain Bolt.

Wanneer Mbappé precies is geklokt, is niet bekend. Wel meldt het Engelse medium dat de aanvaller van Paris Saint-Germain een tijd heeft gelopen van 10.9 seconden op honderd meter. Dat is net een seconde langzamer dan de 9.58 van Bolt, die wereldrecordhouder is. Natuurlijk is ruim een seconde erg veel in de atletiekwereld, maar opmerkelijk is het zeker.

Om het nog wat verder in perspectief te plaatsen, Mbappé zit nog een stuk dichter bij Churandy Martina. De Nederlandse sprinter zette het Nederlandse record op de honderd meter in 2012 op 9,91 seconden. De Franse aanvoerder is dus een kleine seconde langzamer dan de Nederlander.

Snelheid is leuk, maar doelpunten zijn dat ook. Mbappé kwam dinsdagavond weer eens twee keer tot scoren in de Champions League tegen Real Sociedad. Mede door zijn aandeel is PSG doorgestoten naar de kwartfinales van het miljardenbal.