Nieuws

Frimpong mogelijk naar Bayern München: deze Nederlanders gingen hem al voor

Frimpong mogelijk naar Bayern München: deze Nederlanders gingen hem al voor

5 maart - 14:30

Mogelijk kan Jeremie Frimpong zich volgend seizoen speler van Bayern München noemen. Het zal niet de eerste Nederlander worden die het shirt van de Duitse grootmacht zal dragen. Al flink wat landgenoten gingen de verdediger namelijk voor en kende behoorlijke successen in München. VoetbalNieuws neemt de Nederlanders in dienst van Bayern München met je door!

Arjen Robben

De Nederlander met de meeste wedstrijden voor Bayern München is niemand minder dan Arjen Robben. De legendarische aanvaller droeg maar liefst 309 keer het shirt van de Duitse grootmacht. Robben maakte in 2009 de overstap van Real Madrid naar Bayern en kende vele successen in München. In tien jaar tijd was de oud-international goed voor 144 doelpunten en 101 assists. Met Bayern kroonde Robben zich acht keer tot landskampioen en won het vijf bekers en vier supercups. Daarnaast was hij ook goed voor prijzen buiten Duitsland. Zo veroverde Robben met Bayern één Champions League, WK voor Clubs en UEFA Supercup.

Matthijs de Ligt

De enige Nederlander die dit seizoen, 2023/24, onder contract staat in München is Matthijs de Ligt. De centrale verdediger verruilde in 2022 Juventus voor Bayern en kent wisselvallige seizoenen. De 24-jarige De Ligt droeg al meer dan zestig keer het shirt van Bayern en veroverde in zijn debuutseizoen direct het landskampioenschap en de Duitse supercup.

Ryan Gravenberch

Voor Ryan Gravenberch bleef het avontuur in München slechts bij één seizoen. In de zomer van 2022 telde Bayern nog 18,5 miljoen euro neer voor de oud-Ajacied, die slechts 34 keer in actie kwam voor de club. Wel mocht de middenvelder de Duitse landstitel en supercup aan zijn prijzenlijst toevoegen. Afgelopen zomer vertrok Gravenberch voor veertig miljoen naar Liverpool.

Roy Makaay

Met Bayern München kroonde Roy Makaay zich twee keer tot landskampioen, bekerwinnaar en winnaar van de supercup in Duitsland. De voormalige topschutter was tussen 2003 en 2007 in 183 wedstrijden goed voor 103 doelpunten. In maart van 2023 keerde Makaay terug in München als clubvertegenwoordiger.

Mark van Bommel

In 2006 ging Mark van Bommel het avontuur aan in München. De oud-middenvelder kwam over van FC Barcelona en zou 4,5 jaar voor de grootmacht spelen. In 187 wedstrijden was Van Bommel goed voor twintig assists en zestien doelpunten en kroonde zich twee keer tot landskampioen en bekerwinnaar en won daarnaast ook nog de Duitse supercup. In München werd Van Bommel na het afscheid van Oliver Kahn in 2008 door zijn nieuwe trainer Jürgen Klinsmann tot aanvoerder benoemd. In de winter van 2011 maakte de oud-voetballer de overstap naar AC Milan.

Meer Nederlanders in dienst van Bayern München

Dr. Willem Hesselink (1901-1908)
Martin Jol (1978-1979)
Jan Wouters (1991-1994)
Edson Braafheid (2009-2010)
Joshua Zirkzee (2017-2022)
Daley Blind (2023)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!