Geen supporters aanwezig: dit is de reden achter het staken bij MVV - FC Dordrecht

4 maart - 08:45 Laatste update: 08:45

Op maandagmiddag staat het restant van de wedstrijd MVV - FC Dordrecht op het programma. Drie dagen nadat de wedstrijd gestaakt werd trappen de ploegen om 14.00 uur af om de resterende minuten af te maken. Wat gebeurde er tijdens de vorige ontmoeting? VoetbalNieuws.nl schetst een beeld.

MVV en FC Dordrecht trapten net als zeven andere Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden op vrijdagavond om 20.00 uur af. De Schapekoppen kenden een geweldig begin en binnen tien minuten hadden zij een voorsprong van 0-2 te pakken. Mathis Suray was trefzeker na vijf minuten en drie minuten later werkte Romain Matthys de bal in eigen doel. Kort voor rust werd het ook nog 0-3 door een doelpunt van Illias Sebaoui. Het enige doelpunt van MVV kwam op naam van: Dailon Rocha Livramento.

Waarom werd de wedstrijd gestaakt?

82 minuten lang ging het goed in Maastricht, maar uiteindelijk zochten supporters van beide clubs confrontatie met elkaar. Dit leidde er toe dat scheidsrechter van dienst Rob Dieperink de wedstrijd kort staakte, maar wel op het veld bleef met beide elftallen. Tijdens de stakingsperiode klom een supporter van MVV op een railing, maar viel naar beneden. Om de scheidsrechter en spelers bewust te maken van de situatie gooide de supporters bekertjes op het veld, waarna Dieperink het duel opnieuw staakte.

'Volgens mij was de situatie in het begin heel duidelijk", sprak Dieperink destijds tegenover de camera's van ESPN. 'Er ontstonden wanordelijkheden op de tribunes, vechtpartijen tussen supporters. Dan is het aan mij om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Dan vindt er overleg plaats tussen de driehoek, die uiteindelijk besloot dat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Daardoor is besloten om de wedstrijd definitief te staken.'

Na bijna een uur oponthoudt leek de wedstrijd toch weer hervat te worden toen MVV het veld opkwam voor een warming-up. FC Dordrecht kwam niet naar buiten en De Sterrendragers gingen ook snel weer naar binnen. De harde kern van MVV vond het niet verantwoordelijk om te gaan spelen na de traumatische gebeurtenis en dus werd ook onder druk van de driehoek besloten de wedstrijd te staken. De gevallen supporter ligt in het ziekenhuis, maar de resterende minuten moeten nog uitgespeeld worden. Voor lege tribunes zal dat op maandagmiddag 4 maart 14.00 uur gebeuren.